6. november 2000   Po daljšem času spet nove ture
No, opisovanja kolesarkih tur nisem opustil, le v zadnjem času mi je ves čas pobrala diploma, zato je bila kolesarska stran v mirovanju. Kljub temu pa kolesarjenja nisem čisto zanemaril in vmes se je nabralo nekaj zanimivih tur. Danes sem opisal štiri, še tri pa pridejo kmalu.
7. september 2000   Spet opis zadnje ture, tokrat je na Gorenjskem
Okoli Trupejevevega Poldneva sem vozil že nekajkrat, vendar je tura Železnica in Hladnik vseeno nova in zelo priporočljiva kombinacija poti.
24. avgust 2000   Dodan opis zadnje, precej lahke in zelo senčne ture
Tura Trnovski gozd in Belca se mi je motala po glavi že od ture Hleviše. Realizacija je potrdila lepa pričakovanja. Če bo vročina še trajala, je turca nekaj prav primernega za ta čas.
22. avgust 2000   Kaj drugega kot spet nove turce
Ker je imela Tanja dopust, sva ga nekaj spet izkoristila na kolesih. Že znano turo na Mežaklo sva začinila z zelo lepim spustom, pika na i pa je tura Rut in Stržišče nad Baško grapo, ki poteka po drugem delu prečenja bohinjskih hribov iz Strmih kolesnic.
8. avgust 2000   Opis zadnje, precej naporne ture
Ker je imela Tanja dopust, sva ga nekaj spet izkoristila na kolesih. Že znano turo na Mežaklo sva začinila z zelo lepim spustom, pika na i pa je tura Rut in Stržišče nad Baško grapo, ki poteka po drugem delu prečenja bohinjskih hribov iz Strmih kolesnic.
28. julij 2000   Nova turca, prvi obisk cerkljanskega hribovja
Zaradi domnevne precejšnje obljudenosti omenjenega področja sem se tem koncem dosedaj izogibal. Pa sem se motil. Tura Ermanovec je prav lepa in tudi samotna.
25. julij 2000   Opis zadnje ture
Malo nenavadno poletno vreme s precej nizkimi temperaturami omogoča tudi daljše in napornejše ture, kakršna je tudi Okoli Ratitovca.
10. julij 2000   Da ne bo preveč enolično, še ena malo manj lepa turca
Preizkusil sem, če se strinjam z Markovo oceno ture Menina planina v Strmih kolesnicah. In rezultat? Se!
2. julij 2000   Še ena čudovita mulatjera
Če sem bil nad spustom po mulatjeri z Jelenka navdušen, sem nad mulatjero z Idrijskih Krnic navdušen2.
28. junij 2000   Spet opis zadnje ture
Po skriti poti na najvišji vrh nanoškega pogorja, Suhi vrh, nato na Nanos in v strmem spustu v dolino. Tura Suhi vrh in Nanos.
21. junij 2000   Opis zadnje ture
Spet ena težka, vedar zelo zanimiva tura, Snežnik.
19. junij 2000   Nove slike
Zadnji dve lanski in večina letošnjih tur je dobila slike (hvala, Snail). Posebej priporočam ogled slik pri panoramski poti pod Olševo. Tudi v galeriji je nekaj novih slik.
15. junij 2000   Spet nova turca
Če si ob zadnih turah pomislil(a), spet je zajadral v nekakšne čudne vode tur, kjer kolo prav tako pogosto jaha biciklista, kot slednji njega, je skrb odveč. Tura Veliki Javornik je lepa, mirna, precej lahka tura po senčnih gozdovih, prav primerna za poletno vročino. In glej, prav prilegla se je.
10. junij 2000   Opis dveh novih tur
Prva je prečenje Karavank od Belce oz. Kepe do Podkorena, tura Iz Belce v Železnico, druga pa zopet prečenje, od Dobrče do Ljubelja. Skupaj 8 utrujenčkov in 7 smejčkotov. A kaj, zdaj je pravi čas za težke ture, še preden nastopi prava poletna vročina.
3. junij 2000   Še ena turca
V tretje gre rado, še ena turca okoli Stola oz. kar točno pod njim, tura Pod Stolom. Sicer sem bil tudi na Krvavcu oz. Zvohu, pa ni vredno opisa. Tako na vzponu kot na spustu so me spremljali promet (celo tovornjaki), prah in hrup. Le na Zvohu sem imel nekaj miru, zato imam Krvavca za nekaj let dovolj. Preveč je lepših in mirnejših tur.
26. maj 2000   Opisani dve novi turci
Spet dve turci, ena iz Strmih kolesnic, Golica in ena nova, Struška.
17. maj 2000   Dodatna informacija na spisku tur
Če klikneš na ture, se pokaže abecedni seznam tur. Zraven imena sem dodal še majhen vprašaj. To NI povezava, pač pa če držiš miško nekaj sekund nad njim, se pokaže kratek opis ture. Za to, da se stvar pokaže, sem izkoristil HTML oznako ALT, ki pa deluje le pri slikovnih povezavah, pri tekstovnih pa ne, zato je bila potrebna še ena slikca.
15. maj 2000   Dodan opis zadnje ture
Zadnja nedelja je bil čudovit dan, taka pa je tudi tura po panoramski cesti pod Olševo nad dolino reke Savinje. Dodal sem tudi dinamično prikazovanje pokrajin pri iskanju po pokrajinah. Za ogled potrebuješ predvajalnik Flash, ki je novejšim brskalnikom že dodan. Sicer bom na novih straneh uporabil nekaj novih tehnologij, ki bodo omogočile lažji prikaz nekaterih stvari. Za vse, ki uporabljate starejše brskalnike, bom še vedno obnavljal stare strani.
11. maj 2000   Gorsko-kolesarske ture verzija 1.5
Po daljšem času sem zamenjal uporabniški vmesnik, ki je bil že potreben prenove. Upam, da bo uporaba strani preprostejša in bolj pregledna. Cilj mi je bil, da je navigacijska vrstica lepa na pogled (to je seveda subjektivno, ker se rad ukvarjam s Photoshopom in 3D efekti, se slednjemu seveda nisem mogel izogniti) in da zasede čim manj prostora, hkrati pa mora biti dovolj velika, da jo lahko klikamo tako pri 800x600, kot pri 1600x1200. Druga sprememba je, da sem dodal spisek vseh tur in nekaj podatkov o vsaki turi. Spisek lahko tudi sortiraš po različnih kriterijih, kar bo, vsaj upam, olajšalo izbiro in delno nadomestilo iskalnik. Posamezni spiski so, predvsem zaradi problemov z Netscapom, precej dolgi, okoli 100 kb, zato se lahko nalagajo malo dlje, tako da ne obupaj prehitro. Opis podatkov, predvsem komentar glede težavnosti in lepote si preberi v rubriki Opis podatkov. Sporoči mi, če ti je nov vmesnik všeč (ali če ti ni), če bi si želel(a) sortiranja še po kakšnem kriteriju, če imaš v svojem brskalniku težave s prikazovanjem strani, ... Bi pri nalaganju spiska počakal(a) tudi dlje, če bi bilo na spisku prikazanih več informacij?
E-pošta: tomaz.jeras@city-studio.si
Če se kakšna slika kdaj ne prikaže, poskusi z Refresh (IE) ali Reload frame (Netscape). Stran je preizkušena z IE 4 in 5 in z Netscapom 4.7. Na straneh uporabljam le JavaScript, ki je najbolj univerzalen skriptni jezik za brskalnike, če ga le-ta kolikor toliko spodobno podpira, ne bi smelo biti problemov. Vendar ima npr. Netscape 4.06 preizkušeno probleme z prikazovanjem navigacijske vrstice, zato sem dodal še povezavo na stare strani za vse, ki imate probleme ali zastarele brskalnike.
Rubrike Nove ture ni več. Nove ture so vse, ki imajo narisan tudi zemljevid.
V delu je turi dinamično prikazovanje posameznih pokrajin pri geografskem iskalniku, da ne bo treba slepo klikati po zemljevidu.
2. maj 2000   Dodan opis zadnje ture na Jelenk
Prvi maj sva izkoristila še za eno lepo turo Jelenk nad Idrijo.
30. april 2000   Dodana dva nova opisa tur
Na začetku praznikov sva prevozila dve lepi turi, Vrh Sv. treh Kraljev pri Vrhniki in Hleviše nad Idrijo.
21. april 2000   Dodan opis zadnje ture - vzpon na Veliko Milanjo
Na obrobju Snežnika poteka ena najlepših tur, kar sem jih prevozil.
20. april 2000   Gorsko-kolesarska oglasna deska
Marko Pavlin, avtor odličnih MTB strani (MMTB) je odprl javno oglasno desko. Stvar je odlična za online debate, novice, male oglase, itd., zato si vabljen k obisku MMTB oglasne deske.
13. april 2000   Dodan opis zadnje ture
Kljub kislemu vremenu zadnje čase sva na Krasu odpeljala lepo turo.
13. april 2000   Logaška kolesarska transverzala
7. in 14. maja bo v Logatcu III. srečanja na prvi slovenski kolesarski transverzali - Logaški k. t. oz. LKT. Pot oz. LKT je menda zelo lepa in vredna obiska. Sam je še nisem obiskal, mislim pa to storiti v kratkem. Več informacij:
http://members.tripod.com/bikingtrail/home.htm
http://members.tripod.com/clubskirca/home.htm
13. april 2000   Anketa - Ljubljana, kolesarjem prijazno mesto
V podjetju City Studio, ki se ukvarja z načrtovanjem kolesarskih stez po Ljubljani, so objavili anketo na temo kolesarjenje po Ljubljani. Če se radi vozite po Ljubljani s kolesom, jim pomagajte s predlogi in izpolnite anketo.
11. april 2000   Nov števec
Zaradi pomanjkanja časa stran nekoliko miruje, vendar nisem pozabil nanjo. Zamenjal se le števec, ker TheCounter zadnje časa nekaj štrajka in se zelo počasi obnavlja, tako večine obiskovalcev sploh ni registriral. Upam, da bo z novim bolje.
17. marec 2000   Opis ture po Trnovske Gozdu
S Tanjo sva poravnala dolg od lani in opravila lepo krožno turo po Trnovskem Gozdu s spustom mimo Lijaka, za dodatek pa še vzpon na Sveto Goro.
7. marec 2000   Dodan opis zadnje ture
Spet na Nanos po poti iz Sanabora, vendar z drugačnim, izjemno lepim in zanimivim spustom v Vipavo. Narisal sem tudi zemljevid.
13. februar 2000   Opis prvih dveh tur v letu 2000
Tudi v letu 2000 nisem prenehal s kolesarjenjem, le da so me januarja bolj vlekli hribi.
28. januar 2000   Dodani opisi še preostalih tur iz leta 1998
Dokončal sem opise še preostalih tur iz leta1998 (13 novih opisov), dodan pa je še opis pozabljene ture iz lanskega leta (Reka Idrija, 31.7.99). Tako, opisane so vse ture, ki sem jih naredil v zadnjih dveh letih. Opisanih je več kot 60 gorsko kolesarskih tur. Upam, da si (boš) našel kakšno turo tudi po svojem okusu. Če preko zime kolesa nisi pospravil, si oglej zadnje ture leta 1998 in prve iz leta 1999. Vse so primerne za zimsko kolesarjenje. Ob lepem vremenu na Krasu ali Primorju hitro pozabiš, da je zima.
17. januar 2000   Nove slike zadnjih lanskih tur
Večina zadnjih lanskih tur (Krvavec, planina Osredek, Čaven, ...) je dobila slike, nove slike so tudi pri opisu Baronove poti in v galeriji. Vabljen k ogledu!
9. januar 2000   Opis še zadnjih tur v letu 1999
Pred novim letom sva si s Tanjo privoščila krajši počitek na Krasu in ga izkoristila za dve lepi turi.
5. januar 2000   Iskanje tur po pokrajinah
Ker je stran zaradi precejšne količine tur postala nepregledna, sem že nekaj časa razmišljal, kako narediti nekakšen iskalnik. Ker imam stran na strežniku, ki podpira le Perl (ki ga ne znam niti mi čas ne dopušča učenja), sem se poskusil znajti drugače. Iskalnik je (zaenkrat) kot opcija pri dnevniku tur. Vsekakor pa se bom lotil tudi nove navigacijske vrstice, ki tudi ne ustreza več. Iskanje poteka tako, da klikneš na območje, ki te zanima. Če ne veš, katero območje je pod kazalcem, zadrži miš nekaj sekund nad njim in pokazal se bo opis področja, seveda le za tista področja, ki vsebujejo kakšno turo. Na žalost je belih lis na zemljevidu več kot preveč.
Sporočite mi svoje mnenje in predloge glede iskalnika.

Arhiv novic
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 

Najnovejše ture
Čaven - Kraljevska tura
Čaven in Resljeva cesta
Kojnik in Golič
Čaven in Lokavec
S planine Zaprikraj v Čezsočo
Z Dolge njive na Jezersko
Kršičevec
Sv. Lovrenc
Mrzli vrh in Vodel vrh
Črna prst in Rodica (Bohinjski masakr)
Možic in Danje
Krn in Dobrenjščica
Blegoš in Porezen II
Mohor in Jošt
Porezen in Jeseniška planina
 

Opozorilo

Avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti za opisane ture; ne za točnost vsebine, ne za natančnost podatkov. Opisi na teh straneh so narejeni po najboljših močeh in so le v pomoč pri izvedbi, vso odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec tur oz. obiskovalec teh strani sam, prav tako tudi za upoštevanje Uredbe o vožnji v naravnem okolju (Ur. l. RS 16,28/95).
Z drugimi besedami, če boš na turi zašel, bivakiral, si razbil glavo ali pa te bodo aretirali, si popolnoma sam kriv.


Povezave
MTB Tabla
Feltna.com
Vreme
Planinske koče
Odkrivanje Slovenije
Utrinki iz Slovenije
Bicikel.com
Gore ... Ljudje
MTB ture po Koroški
MTB izleti
Anže Čokl - foto in video galerija
MTBSlovenia.net
Portal MTB.SI
mtbslovenija.info
 
 
 
 
domov   ::    ture   ::    iskanje    ::    razno
Copyleft Gorsko-kolesarske ture, 1999-2005