Dolina Korošice
:: Pokrajina ::
Gorenjska - Kamniške Alpe
:: Izhodišče ::
Kamnik
:: Višina izhodišča ::
390 m
:: Višina cilja ::
1000 m
:: Dolžina ::
36,0 km
:: Skupno vzpona ::
610 m
:: Čas vožnje ::
0h 0minut
:: Težavnost vzponov ::
:: Težavnost spustov ::
:: Težavnost ture ::
:: Atraktivnost ::
:: Zemljevid ::
Zemljevid (JPG, 170 kb)
:: Literatura ::
Karta Kamniške in Savinjske Alpe
tiskalniku prijazno
:: Datum izvedbe ::
četrtek, 10. junij 1999
:: Kratek opis ::
Krožna tura po manj znani dolini v Kamniških Alpah
:: Opis poti ::
Kamnik - Stahovica - levo čez most za kamnolomom - po kolovozu desno proti gornji cesti v dolini Korošice - po gornji cesti v smeri konca doline - navzdol do odcepa pod Gradiščem - po cesti do lovske koče pod Drinovim robom - Predaselj - po glavni cesti nazaj v Kamnik
:: Opis ture ::
Zanimiva tura, primerna tudi za vroče dni. Na začetku je kolovoz proti gornji cesti precej strm in blaten, vendar kar pravšen izziv. Više se izboljša. Pred stikom s cesto kolovoza za 50 m zmanjka in moraš čez ozek prehod kolo nesti, vendar z nekaj pazljivosti gre. Nato pa je cesta prava poezija. Položno se vzpenja, prečka divje grape, ves čas pa imaš lep razgled na Kamniške. Na nekem ovinku me je presenetilo drevo sredi ceste. Skupaj z travnato rušo se je pripeljalo s pobočja nad cesto in obstalo lepo pokončno ravno na sredi. Ko se cesta zravna, je slabše viden odcep poti levo navzgor na sedlo med Kamniškim vrhom in Planjavo. Izplača se malo potruditi (20 min), ker je z vrha krasen razgled po Kamniku in okolici. Spust je bil divji, ker je cesta precej razrita od vode. Sledi pa lepa pot po desnem bregu do Predaslja.


:: Zanimivosti ob poti ::
Ob turi ni posebnih zanimivosti ali pa še niso vnešene!

Preberi komentarje
Vnesi komentar
   



:: Komentarji k turi ::

Spisal(a) Vedran Pregelj na dan sreda, 11. avgust 2004
Vsekakor odsvetujem začetni vzpon po "strmem in blatnem" kolovozu, ker je le s težavo prevozen. Razrit od hudournikov in poln blata, je prej nadloga kot izziv. Po moje je najbolje, če se vzpon iz doline začne kar na makadamu, na katerega se priključimo po koncu začetnega vzpona. Ha, jaz sem celo na začetku zašel, saj sem rinil gor ob hudourniku Grohar... :) Drugače je pa ravno pravšnja tura za poletno pripeko.
 


 
domov   ::    ture   ::    iskanje    ::    razno
Copyleft Gorsko-kolesarske ture, 1999-2005