Preval
:: Pokrajina ::
Gorenjska - Karavanke
:: Izhodišče ::
Bistrica pri Tržiču
:: Višina izhodišča ::
550 m
:: Višina cilja ::
1425 m
:: Dolžina ::
35,0 km
:: Skupno vzpona ::
1100 m
:: Čas vožnje ::
0h 0minut
:: Težavnost vzponov ::
:: Težavnost spustov ::
:: Težavnost ture ::
:: Atraktivnost ::
:: Zemljevid ::
:: Literatura ::
Maher-Vrečko: Gorenjska - gorsko kolesarski vodnik
tiskalniku prijazno
:: Datum izvedbe ::
četrtek, 16. julij 1998
:: Kratek opis ::
Iz doline Drage pod Begunjščico in čez Preval v Podljubelj
:: Opis poti ::
Bistrica pri Tržiču - Brezje pri Tržiču - Srednja vas - Begunje - Draga - planina Planinca - izvir Rože - Preval - Lajb - Podljubelj - Tržič - Bistrica pri Tržiču
:: Opis ture ::
Lepa, vendar naporna tura, to velja za začetne klance iz Drage proti Planinci, še posebej pa 20% vzpon od Planince do Rože. Zadnjo tretjino sva morala kolo porivati. Revanša sledi. Za vročino pot ni primerna.


:: Zanimivosti ob poti ::
Ob turi ni posebnih zanimivosti ali pa še niso vnešene!

Preberi komentarje
Vnesi komentar
   



:: Komentarji k turi ::

Spisal(a) Mike na dan petek, 3. oktober 2003

Preval je bila moja 3. tura sploh, zanjo pa je kriv moj prijatelj, ki me je meni nič tebi nič gladko peljal na najhujši vzpon, kar sem jih videl do takrat (lahko si predstavljate moj obraz, ko sem videl klanec). Čeprav bi z malo bolj kritičnega stališča za to turo lahko rekel, da niti ni tako hudo naporna, kot jo na prvi pogled biker občuti. --zadnji vzpon pa je mogoč tudi brez hoje-- 

 
Spisal(a) Joľef na dan nedelja, 28. marec 2004
Opisano turo s Prevala lahko zaključite po Baronovi poti do sv. Ane. Zelo atraktivno, malo pa tudi nevarno. Makadamska pot do Lajba, kot druga varianta za spust, je sicer podaljąana skoraj čisto do koče na Prevalu, vendar je bila v letu 2003 na nekaterih mestih delno zasuta z zemeljskimi plazovi.   
 
Spisal(a) Mato na dan torek, 6. julij 2004
Tudi meni se ne zdi vzpon tak bau-bau. Res je dolg in napet, vseeno pa se ga da lepo zvoziti, ker tehnicno ni pretirano zahteven. Vsekakor pa je pametno imeti ze nekaj kilometrov v nogah ;>))  Pot gre vecinoma po senci zato je primerna tudi za poletne mesece.
 
Spisal(a) jolex na dan torek, 5. junij 2007
turo sem prekolesaril v slabem vremenu, na Planinci me je ujel dež, čez nekaj minut pa sem nadaljeval proti Prevali; glavna težava je strm naklon 920m najhujšega 20%, kjer ti stalno dviguje prednje kolo in pa precej slaba cesta, po obilnem deževju je bila tudi precej zasuta s velikimi skalami kar je vzpon še malo bolj oteževalo. sicer pa v glavnem res po senci, tako da vročina niti ne pride blizu, kar pa ne velja za muhe:))
 


 
domov   ::    ture   ::    iskanje    ::    razno
Copyleft Gorsko-kolesarske ture, 1999-2005